Unaprijedi svoj web shop

unaprijedi-svoj-web-shop

Postoji mnogo načina kako poboljšati web shop, a evo nekih prijedloga:


1. Učini ga intuitivnim i jednostavnim za korištenje:

Korisnici žele brzo i lako pronaći ono što traže. Stoga se pobrini da je tvoj web shop intuitivan i jednostavan za korištenje. Uključi jasne navigacijske trake i kategorije proizvoda te postavi lako razumljive upute za kupovinu.

2. Omogući mobilnu prilagodbu:

Kako bi što više korisnika moglo pristupiti tvom web shopu, bitno je da ga prilagodiš za mobilne uređaje, kao što su pametni telefoni i tableti.

3. Pojačaj svoju marketinšku strategiju:

Marketinška strategija igra veliku ulogu u privlačenju kupaca. Uključi se u društvene mreže, pokreni kampanju oglašavanja i redovito objavljuj blog članke vezane uz svoje proizvode i usluge.

4. Pružit kvalitetnu korisničku podršku:

Kupci će se vjerojatno vratiti u tvoj web shop ako imaju pozitivno iskustvo s korisničkom podrškom. Stoga pobrini se da je tvoja korisnička podrška lako dostupna, brza i odgovara na pitanja i probleme kupaca.

5. Daj popuste i posebne ponude:

Kupci će biti skloniji kupovati kod tebe ako nudiš popuste ili posebne ponude. Razmisli o tome da ponudiš besplatnu dostavu, popuste na prvu kupnju ili povremene rasprodaje.

6. Poboljšaj brzinu učitavanja web shopa:

Kupci su skloniji napustiti web shop ako se stranice sporo učitavaju. Pobrini se da tvoj web shop brzo učitava kako bi korisnici mogli brzo pregledavati proizvode i završiti kupnju.

7. Poboljšaj fotografije proizvoda:

Kupci žele vidjeti proizvode koje kupuju. Stoga osiguraj kvalitetne fotografije proizvoda koje se jasno prikazuju iz različitih kutova.

8. Uključi se u SEO optimizaciju:

SEO (optimizacija tražilica) igra ključnu ulogu u privlačenju prometa na tvoj web shop. Pobrini se da su ključne riječi relevantne i da se nalaze na odgovarajućim mjestima na tvojim stranicama kako bi se tvoj web shop pojavljivao na vrhu rezultata pretraživanja.


Dizajn tvoje web stranice mora biti privlačan, ali istovremeno i funkcionalan. Nemoj se fokusirati samo na estetiku, već i na funkcionalnost. Korištenje prevelikih slika, prekomjerne upotrebe fontova ili previše jarkih boja može odbiti posjetitelje.

Pobrini se da stranica izgleda profesionalno, ali i da se lako koristi. Također, važno je da tvoja web stranica ima jedinstven izgled koji će se razlikovati od drugih web stranica.

Autor: Žalac Danijel
Share:
Nauči više