Kako privući i zadržati posjetitelje?

privucite-i-zadrzite-korisnike-na web-stranici

Čak i ako imaš vrlo koristan sadržaj, loš dizajn može odbiti korisnike i navesti ih da napuste stranicu prije nego što “trepneš”!


Izgled i funkcionalnost:

Izrada atraktivnog, profesionalnog i funkcionalnog dizajna web stranice ključno je za privlačenje i zadržavanje posjetitelja. Stranica bi trebala biti vizualno privlačna, jednostavna za navigaciju, brza u učitavanju, te responsivna, odnosno prilagođena za različite veličine zaslona i uređaje.

Kvalitetan sadržaj:

Važno je da sadržaj tvoje stranice bude koristan, informativan i relevantan za tvoju ciljnu publiku. Kvalitetan sadržaj će privući posjetitelje i zadržati ih na web stranici. Redovito ažuriraj sadržaj kako bi posjetitelji uvijek imali razloga vraćati se na tvoju stranicu.

Povezivanje s publikom:

Važno je da se web stranica povezuje s tvojom publikom. To znači da bi trebala razumjeti interese i potrebe tvoje ciljane publike te prilagoditi sadržaj i dizajn stranice kako bi što bolje odgovarali njihovim potrebama.

Korištenje društvenih mreža:

Društvene mreže mogu biti izvrsni alati za promociju tvoje stranice i povezivanje s publikom. Objavljivanjem relevantnog sadržaja na društvenim mrežama možeš privući nove posjetitelje na web stranicu te ih potaknuti na dijeljenje tvog sadržaja s drugima.

Analitika:

Prati posjećenost svoje web tranice kako bi bolje razumjeli kako je posjetitelji koriste i što ih zadržava na njoj. Analitika će ti pomoći da otkriješ nedostatke na svojoj stranici i poboljšaš korisničko iskustvo.

Autor: Žalac Danijel
Share:
Nauči više