Koja je razlika između jeftine i skuplje web stranice?

skupi-vs-jeftini-website

Znam da je većina Vas puno puta “mozgala” zašto je neka web stranica dosta skuplja od neke druge slične…

Web stranica je danas nezaobilazan alat za svaku tvrtku ili pojedinca koji želi biti prisutan na internetu. No, cijene web stranica mogu varirati u širokom rasponu, od nekoliko stotina eura do nekoliko desetaka tisuća eura. Zašto je to tako i koja je razlika između jeftine i skupe web stranice?

Cijena

Prva i najočitija razlika između jeftine i skupe web stranice je cijena. Jeftine web stranice se najčešće izrađuju pomoću gotovih šablona koje se mogu pronaći na internetu. Takve web stranice su relativno jednostavne za izradu i ne zahtijevaju puno truda ili znanja. S druge strane, skupe web stranice se izrađuju po mjeri, prema individualnim potrebama i zahtjevima klijenta. Takve web stranice su kompleksnije i zahtijevaju više vremena i truda za izradu.

Funkcionalnost

Još jedna razlika između jeftine i skupe web stranice je funkcionalnost. Jeftine web stranice najčešće imaju osnovne funkcionalnosti, poput prikaza informacija o tvrtki, proizvoda ili usluga. S druge strane, skupe web stranice mogu imati naprednije funkcionalnosti, poput online kupovine, bloga, newslettera ili alata za analitiku.

Dizajn

Dizajn je također važan faktor koji razlikuje jeftine i skupe web stranice. Ove prve najčešće imaju jednostavni dizajn koji je prilagođen širokom rasponu korisnika “already seen”. S druge strane, skuplje web stranice mogu imati prilagođen dizajn koji je jedinstven i prepoznatljiv.

Performanse

Performanse su također važna karakteristika web stranice. Jeftinije su često sporije i manje stabilne od skupih, a to je zato što jeftine web stranice često koriste jeftinije pogone i hosting.

Sigurnost

Sigurnost je još jedna važna karakteristika. Jeftine web stranice mogu biti manje sigurne zato što takve web stranice često koriste standardne sigurnosne postavke koje je lakše hakirati.

Koja web stranica je prava za tebe?

Odabir između jeftine i skupe web stranice ovisi o tvojim individualnim potrebama i zahtjevima. Ako ti je potrebna jednostavna web stranica koja će pružiti osnovne informacije o tvojoj tvrtki ili proizvodima, jeftina web stranica može biti dobar izbor. No, ako ti je potrebna web stranica s naprednim funkcionalnostima, jedinstvenim dizajnom ili visokim performansama, skupa web stranica je vjerojatno bolja opcija.

Evo nekoliko savjeta za odabir web stranice koja je prava za tebe:

  • Razmisli o svojim potrebama i zahtjevima. Što ti je točno potrebno od web stranice?
  • Istražite različite opcije. Pročitaj recenzije i usporedi ponude različitih tvrtki.
  • Razgovaraj s tvrtkom koja će ti izraditi web stranicu. Objasni svoje potrebe i zahtjeve i pitaj o svim mogućnostima.

PRAVIM IZBOROM MOŽEŠ OSIGURATI DA TVOJA WEB STRANICA BUDE UČINKOVIT “ALAT” KOJI ĆE TI POMOĆI U POSTIZANJU TVOJIH POSLOVNIH CILJEVA.

Autor: Žalac Danijel
Share:
Nauči više